Wednesday, December 30, 2009

Liverpool FC

Liverpool....sebut je pasal liverpool semua orang tau..semua orang kenal..Liverpool adalah kelab yg pertama aku kenal...bila aku mula2 start main bola sekitar tahun 1979..masa tu umur aku 9 tahun baru darjah 3...dan aku terus menjadi penyokong liverpool sampai la ni(ni kira penyokong fanatik gak lah ni)..bagi aku liverpool adalah lagenda bolasepak dunia dan adalah yg terbaik dengan kelas mereka yang tersendiri..dan sering dicemburui oleh pesaing2 dari kelab2 ternama yang lain...








Gambar ni aku ambik masa kat office aku...

Lagenda bolasepak liverpool IAN RUSH....penggempur yg mempunyai penyudah terbaik..


Skuad lagenda......

Thursday, December 17, 2009

MAAL HIJRAH

Kepada semua para pembaca blog ini di ucapkan..
Salam Maal Hijrah 1431H,
“Menjana Ummah Gemilang”
&
Selamat Menyambut Tahun Baru 2010M,
"Ke Arah Malaysia Baru"
Semoga Allah Mengampuni Segala Dosa Kita Di Tahun Lalu
& Memberkati Hidup Kita Di Tahun Ini..
Kullu Aam Wa Antum Bikhair..
May Allah Bless You..
Have a Nice day..
..:: You’ll Never Walk Alone ::..

Tuesday, December 1, 2009

Cuti

Tak tau nak buat apa..aku bagi tau kat wife aku "jom balik kampung jelah"..wife aku apalagi jom jelah...mula2 tu plan nak gi kelantan atau Melaka tapi disebabkan asyik hujan je manjang..terpaksa tukar plan...balik kampung........kat kampung pun hujan tapi sempat gaklah bawak anak2 gi ke laut dan melawat sawah bendang..tunjuk kat anak2 cammana rupa padi..jangan tau nak makan nasi je tapi tak tau rupa padi sebelum jadi beras.....

ni masa aku gi laut...kampung wife aku ni laut dia tak berapa nak cantik maklum jelah tempat nelayan...jadi laut dia agak berlumpur...klau nak ikan yg fresh datanglah kat kampung wife aku kat pasir panjang,sekinchan...mcm2 khazanah laut ada.....

sempat gak aku snap gambar anak2 aku tengah posing kat tepi laut...masa ni anak aku no 3 tak ikut sebab dia gi ikut mak cik dia kat a famosa,melaka....



lautan yg luas terbentang....salah satu dari keindahan ciptaan tuhan....

permandangan sawah padi yang luas terbentang.....seluas saujana mata memandang

padi yang hampir nak masak............


anak aku tengah berposing ngan gaya tersendiri.....

aku pun nak posing gak......amacam ada gaya tak.....

Wednesday, November 25, 2009

Aidiladha

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...MUDAH-MUDAHAN DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI...AMIN.(Nizam,Dila,Arief,Aizad,Fariesha,Farah)

Sunday, November 22, 2009

Kompang

Persembahan kompang sekolah anak aku kat Putra Jaya..persembahan ni sempena hari perkahwinan sapa ntah...aku pun tak tahu...aku masa tu jadi diorang punya driver...
anak aku bergambar berlatarbelakangkan "PALACE OF JUSTICE".....huhhh...segak mcm tuan hakim...
bergambar kenangan bersama-sama ngan member n Cikgu diorang.....


PALACE OF JUSTICE............

Monday, November 16, 2009

Penyampaian Hadiah

Malam tadi tadika tempat anak aku belajar mengadakan hari Penyampaian Hadiah untuk murid2 5 dan 6 tahun...mlm tu anak aku ada buat persembahan untuk nyanyian beramai-ramai dan tarian belle..punyalah excited sampai tak sabar-sabar...walaupun persembahan bermula pkl 8 mlm tapi dari pagi asyik tanya "ayah...bila nak pegi ni...sekarang dah pukul berapa ni..karang adik lambat kang"...punyalah excited...budak2lah katakan...apa yang diorang tau...tau nak cepat je...seronok jadi budak2 ni...teringat aku masa zaman budak2 dulu...pada mak ayah yang ada anak2 yang sebaya anak aku ni...jangan disekat zaman kanak2 diorang..biarkan diorang dengan dunia kanak2 diorang...cuma apa yang kita perlu buat pantau pergerakan mereka...rugi kalau zaman kanak2 diorang disekat....


petang sebelum bermula Penyampaian Hadiah...

mlm masa persembahan..anak aku ngan pakaian belle dia...cantik posing..merahnya gincu mak ngah...

video

Tuesday, October 27, 2009

Ride Langat BT18

Date : 25 Oct 09....
Route : TKP24(Tol Sg Long) - Langat BT18 -Sg Sekamat - TKP24
Start time : 07:45am
Distance : 56KM
Riding Hour : 2 Hours and 30 minutes
Average speed : 25 - 35km/h
Selepas sekian lama tak ride ramai2...hari minggu yg lepas aku,sifu Rashid,Banzai dan Gaweng ke Langat BT18...walaupun TKP24 ada ramai rider2 dengan jentera yg canggih2 tapi hampeh...aku ingat bike diaorang dah buat tukun kut...klau takpun buat tempat sidai kain buruk(hello rider2 TKP24..bini aku pun boleh keluar kayuh...kau orang bila lagi...sekali-sekala keluarlah kayuh ramai2..baru seronok sikit).Pagi tu kita orang bertolak dalam kedaan cuaca yang cukup baik(tak berapa nak panas dan tak berapa nak sejuk)..kira suam2 kuku lah...Dalam perjalanan ke tempat yg nak dituju terserempak gak dengan 2-3 kumpulan rider yg lain...antaranya group MSN...group MTB dan satu group rider2 cina(group cina ni tak sporting lansung...hampeh punya rider).Tepat pkl 9am sampai kat BT18 tapi sifu Rashid ajak terus kayuh sampai kat kaki gunung nuang...kita orang ok je...baru separuh jalan tayar belakang aku buat hal pulak...apa lagi pancitlah...lepas settle semua sifu Rashid tanya nak sambung ride ke atau patah balik...bincang punya bincang...pikir punya pikir...kita patah balik jelah......

aku tengah bertungkus-lumus menukar tayar yang pancit...

sifu Rashid...walaupun dah lama tak kayuh "katanya" tapi masih konsisten dia punya speed...

Banzai ngan Gaweng..."huh...lega tayar kau pancit trexia...kalau tak mampus aku...nak sampai kat nuang jauh lagi tu...dapat gak aku lepaskan segala penat berkayuh kat sini"...keluhan Gaweng agaknya...walaupun Gaweng pagi tu antara rider yg selalu ditinggalkan jauh kat belakang tapi semangat dia tetap tinggi....cayalah ngan Gaweng...semangat lu memang tinggi bro...jangan putus asa...hidup Gaweng.


Tepat pukul 10:30am aku,sifu Rashid ngan Banzai sampai kat kedai kamis diikuti ngan Gaweng...pkl 11 lebih lepas minum2...borak2...kita orang pun apalagi...ke destinasi masing2lah.
______________________________________________________________
Date : 24 Oct 09....
Route : TKP24(Tol Sg Long)- Bandar Sg Long-TKP24
Start time : 08:45am
Distance : 14KM
Riding Hour : 60 minutes
Average speed : 15 - 20km/h
Selepas hampir 2 bulan aku tak kayuh ngan wife aku..pagi tu aku ajak wife aku kayuh kat Bandar Sg Long..dia pun ok je...wife aku ajak aku kayuh pelan2 sebab dia cakap dah lama tak kayuh...takut semput...aku cakap ngan dia...nak kayuh pelan2 boleh nak kayuh laju2 pun boleh...


tengah melepak kat persimpangan Sg long - SILK haiway...pekena air sejuk...


permandangan kat Sg long...berhampiran kuari ......pada rider2 TKP24 yang ada macam2 alasan bila nak keluar kayuh(penatlah...jauhlah dan mcm2 lagi)...aku cadangkan ikut route yang ni...jalan dia flat takda bukit yang tinggi2...sesuai untuk cari stamina dan fitness....

Monday, October 19, 2009

Ride petang

Date : 17 Oct 09....
Route : TKP24(Tol Sg Long)- Bandar Sg Long-TKP24
Start time : 1815pm
Distance : 13KM
Riding Hour : 45 minutes
Average speed : 15 - 20km/h
Petang tu boring tak tau nak buat apa...aku ajak hero aku no 2 gi ride...ride aku petang tu lebih pada ride santai...memandangkan anak aku pun ride sama so terpaksa la aku kayuh pelan2...ikut kelajuan dia...kang kalau aku kayuh laju2,jauh lak tinggal.....




permandangan yg berlatar belakangkan mentari yang hampir menyembunyikan diri...

Sunday, October 18, 2009

Majlis rumah terbuka TKP24

Tanggal 17 Oct 09 jalan kat rumah aku mengadakan jamuan Rumah Terbuka untuk warga TKP24 yang ke 9...kemeriahannya seperti jugak tahun2 yang sebelumnya..tahun ni lokasinya diadakan kat rumah saudara Nahar(bro banzai) dan Zaki(brother Zek)...Alhamdullillah segala perancangan yang dirancang sedari awal Syawal terlaksana akhirnya pada malam tersebut....gambar yg terhidang dibawah menggambarkan segala2nya.....layannnnnnnnn

Majlis dimulakan dengan bacaan DOA selamat oleh Ustaz Izzul.....

hero2 TKP24...

antara yang sedang menjamu selera....

kelihatan sifu Rashid sedang memberi teka-teki untuk anak2 warga TKP24....

otai2 TKP24...brother Zek,cif Sedi,bro Banzai dan abg Zul...

kelihatan para jemputan sedang mendengar taklimat dari abg Zul(orang paling gamat sekali mlm tu...bukan mlm tu saja tapi sedari awal pagi lagi dah riuh-rendah)



warga TKP24 sedang bersolat jemaah ISYAK beramai-ramai...berimamkan Tuan Haji Pozlan...

antara kaum ibu yang sedang bertungkus-lumus meyiapkan juadah untuk makan malam...



Antara kaum bapa yang sedang menyiapkan peralatan khemah untuk makan malam.....

Pai...kau nak bakar satay ke nak bakar muka kau....besar api tu Pai....

pemuda2 kacak TKP24...perut nampak ke depan je bro....

Technician2 TKP24 sedang menyiapkan kelengkapan audio untuk persembahan pada sebelah malam...

membakar satay diketuai oleh sifu Rashid....kelihatan jugak saudara Zamri dan ustaz Izzul...

antara persiapan yang sedang rancak dijalankan.....

bakar jangan tak bakar....jangan sampai hangus dah...

gaweng n bro Halim sedang menyiapkan bara untuk memanggang ayam dan kambing....

keje jangan tak keje...asyik sembang je...bila nak siap ni....