Wednesday, February 12, 2014

Bursa Football Friendly Match kat Paroi

08 Feb 2014..Game kali ni member2 aku diajak bermain ngan team Paroi kat Kelab Reakrasi Paroi berdekatan Stadium Paroi ..padang ni menggunakan rumput tiruan cam kat stadium Singapura..best main kat padang tiruan ni..
Sepak mula bermula sekitar jam 10:30pm...lewat sebab jam 08:00pm ada satu lg perlawanan persabatan..tu yg lambat mula tu...game kali ni member2 office aku  menang besar 5 - 0...lama tak belasah team2 luar ni...kebetulan lak mlm tu team feveret aku Liverpool pun menang besar ngan Arsenal 5 - 1..cam ada janji lak...penyokong2 Arsenal jgn marah ha...

 antara member2 office aku...yg otai2 ada yg muda2 pun ada...

 brother Adhar..otai ni tinggal kat Paroi...

 Ayem ngan Achir...


 Ayem ngan Amir...Amir lu jd striker class lah Mir..tp sayang tak score ...next game try bro...




 Bergambar sebelum sepak mula...



 berbincang sebelum sepak mula separuh masa kedua...



Friday, February 7, 2014

Kuala Lumpur Suatu Ketika Dahulu

Kuala Lumpur suatu masa dulu penuh dengan semak samun...belukar...hutan pekat..gunung-ganang dan macam2 lagilah...senang cite semua ada..yg takdanya aku je masa tu lah...aku masa bukak2 je mata tahun 70an dulu dah penuh ngan banggunan2 tp bukan banggunan2 yg mcm sekarang nilah..banggunan dulu2 lum moden lagi...masih stail lama..orang cakap "inglish stail"...maklumlah kita dulukan dijajah oleh orang putih...tak mcm sekarang semua dah "moden stail"
 
 
 Ampang Park...tempat ni dulu orang tua aku selalu bawa aku jenjalan...banyak memori kat sini..

 Bangunan Sultan Abdul Samad...bekas mahkamah tinggi Kuala Lumpur...yang sekarang dah bertukar ke PutraJaya...

 Bukit Aman...sekarang menjadi Ibu Pejabat Polis Bukit Aman...

 Dataran Merdeka....

 Hospital Besar Kuala Lumpur...



 Bukit Bintang...dulu cukup indah dan tenang tp sekarang tempat ni dah sesak..penuh ngan pembanggunan...

 







Masjid Jamek...di sinilah di mana berlakunya pertembungan dua buah sungai...Sg Gombak ngan Sg Kelang..dengan beridentitikan Masjid Jamek...



 Muzium Negara...

 Panggung wayang Odean...

 Panggung wayang Cathay...
 tempat dimana sekarang ni terbinanya Central Market(Pasar Seni)...tempat lepak aku masa zaman2 rock kapak dulu..gambar ni tahun 1900..
 Central Market(Pasar Seni)...tahun 1960.. 
 Pawagam Federal...kat Chow Kit...
 Penjara pudu...tahun 1896...
 Petaling Street...sekarang dah di panggil China Town...
 Lake Garden...sekarang Taman Tasik Perdana...
 
Seandainya sekarang ni tahun 2014...tempat2 ni masih kekal mcm yg sedia ada...macam mana agaknya kehidupan kita...