Monday, April 17, 2017

Jalan-Jalan Kat Melaka..Lepak Kat Yunus Homestay

Sekali lg Melaka jadi tumpuan percutian keluarga aku kali ni...anak2 pun ckp kita repeat gi Melaka lah yah...bak kata anak dara aku"lepak kat Kg Morten lak lah ayah...bulan  dec 2016 dulu masa kita naik cruise ..cantik pulak permandangan Kg Morten bila malam.." aku ckp ok nanti kita servey homestay kat Kg Morten...servey nye servey jumpa satu jumpa satu homestay...menarik bila baca info dia...terus aku book...
 
 
Homestay yang menarik...owner dia pun boleh lebih kurang...pada sapa2 yg nak cari homestay kat belah2 Bandar Melaka ..aku cadangkan lepak lah kat Homestay Yunus ni...nak sewa sebiji rumah pun blh...bilik pun blh..
 homestay ni betul2 berdepan ngan Swiss Garden Hotel ...depan betul2..
 berdepan juga dgn Sg Melaka...laluan utk River Cruise
 hero2 aku...dah bujang dah...
 antara pemandangan homestay yg aku sewa....
 
 
 yg ni anak dara aku lak...pun dah besar2..
 
 
 lg pemandangan sekitar Kg Morten...memang menarik...suasana.. 100% kampong walaupun terletak berdekatan Bandar dan dikelilingi dgn bangunan yg tinggi2..
 
 
 
 
 
 
 pg tu sekitar pkl 7 pg aku sempat beriadah ngan anak dan wife aku ...berjalan dari homestay ke Jonker Walk...tak jauh mana pun 15 minit je dari homestay tempat aku lepak tu..
 
 
 antara art design yg menarik sekitar bangunan di tebing Sg Melaka...very nice bro...a lots of creativity..
 
 
 
 bergambar sebelum check out....
 
 
oklah geng ...kita jumpa lg next time....see u and Assalamuallaikum..

Tuesday, April 4, 2017

Fit Malaysia 2017 Half Century 80km

Hai...lama tak update cite pasal kayuh basikal ni...bukan dah berhenti kayuh cuma tak berapa nak ada masa utk update kat blog...kali ni sy cuba luangkan masa update sikit2  pasal basikal ni...gambar pun tak brapa nak banyak di snap ...so layan je lah apa yg ada...
 
 
 antara member2 office (Bursa Cycling Team) yg berkayuh pd kayuhan Fit Malaysia kali ni...adalah dalam 15 orang...
 
 perserta kali ni dianggarkan sekitar 1000 orang..ramai tu..kali ni tak Nampak lak member2 lama yg pernah sama2 kayuh masa tengah aktif dulu...ada gak perhatikan kot2 terserempak ngan member2 lama ni tp sorang pun tak Nampak..mungkin ada yg kat depan dan mungkin ada yg kat belakang..
 
 
 
 
medal penyertaan utk Fit Malaysia 2017 ...ok geng kita jumpa lg next time...see u guys...assalam...

Wednesday, February 8, 2017

Pesta Sukan Kementerian Kewangan (PKSK)

Gambar sekitar Pesta Sukan Kementerian Kewangan (PKSK) 2016 yang diadakan di Langkawi pada 14 hingga 22 Nov 2016 yang lalu ..kali ni acara futsal ngan track n field je yg aku masuk bertanding..kontijen BURSA pun tak banyak acara yg disertai maklumlah jauh kat Langkawi..bajet pun tak brapa nak cantik..senang cite lebih kurang cam gi melancung jelah..lama gak lah aku tak jengah Langkawi ni..last gi Langkawi kalau tak silap tahun 2011...layan jelah pic2 ni ...



































Oklah geng see u next time...Wassalam